הדרכה וליווי להורים – שיעורים פרטיים בהורות
- הדרכה פרטנית להורים בנושאים חינוכיים שונים.
- התמודדות עם קשיים של הילד במערכת החינוכית.
הורים יקרים. המערכת החינוכית אליה נכנס הילד שלכם היא מערכת סבוכה ומורכבת. רוב הילדים. מפתחים בחייהם מספיק גמישות מחשבתית והתנהגותית כדי להיות מסוגלים לצלוח את המעבר הזה בכוחות עצמם. המערכת, לרוב, מודעת לקשיים מגוונים שעשויים לעלות, ומאפשרת תקופה מסוימת של הסתגלת.
שכיחים המקרים בהם ילדים שהתקשו בהסתגלות יבטאו את הקושי שלהם למשך זמן ארוך יותר, או בהתנהגויות שהמערכת לא תוכל לשאת. קשיים אלה יכולים להוות בסיס להפרעות התנהגות, חוסר עמידה בדרישות המערכת, במילוי המשימות הניתנות להם, בלקיחת אחריות על תהליך הלמידה, בישיבה הממושכת בכיתה, חוסר שיתוף פעולה, ועוד מגוון ביטויים..
שיתוף פעולה בין ההורים למערכת החינוכית לעיתים מתגלה כמשימה קשה לביצוע, בשל חוסר הסכמה, או פערים בערכים ובאמונות בין הבית למסגרת החינוכית.
מתוך שנות עבודתי עם הורים ואל מול מערכת החינוך, למדתי מה מבקשת המסגרת החינוכית, מה היא יכולה לתת והיכן עוברים בדרך כלל הגבולות שלה. למדתי למצוא את השבילים שיכולים להוות דרך מקובלת על שני הצדדים, ויותר חשוב מכך – מועילה ומאפשרת לילדכם להפיק את המירב מן המקום שבו הוא נמצא.
אני מציעה לשבת, עם ההורים, עם הצוות החינוכי, ותוך התמקדות בטובתו הפרטית של הילד שלכם, למצוא את הדרך המתאימה ביותר להתנהל בה, בהתחשב בכל הגורמים.
מתלבטים? עדיין יש לכם שאלות? מוזמנים להתקשר. שיחת טלפון תוכל לתת לי יותר אינפורמציה, וביחד אתכם להבין האם אתם מעוניינים להמשיך ולהתמודד כרגע בעצמכם עם האתגרים ועם המערכת, או שתרצו את הדרכתי ואת עזרתי בנושא.
התמודדות עם קשיי התנהגות של הילדים
מריבות בין אחים, ומקום של ההורים ביניהם (בין התערבות למעורבות)
בעידן הנוכחי, רובינו, ההורים עובדים רוב שעות היממה ונמצאים פחות שעות בבית עם הילדים. מיעוט הזמן המאפשר לנו להקדיש זמן לעבודה חינוכית מול הילדים, עומד לרעתינו. אנחנו עייפים יותר, טרודים יותר בעבודתנו, גם בשעות הערב, מחוץ לשעות העבודה. הילדים חשופים שעות רבות לתכנים שאינם בשליטתנו, או אפילו בידיעתנו. הורות ״בשלט רחוק״ הפכה להיות חלק מהמהות ההורית שלנו.
כמו כן, שיטות הורות וחינוך שהכרנו בתקופת ילדותינו, אינן מתאימות לעידן בו אנחנו חיים.
מריבות בין אחרים, חוסר שיתוף פעולה ביניהם. התלבטויות לגבי קביעת גבולות, מידת מעורבות בחייהם ובחובותיהם של הילדים מול המסגרות החינוכיות, מול המחויבויות העצמיות שלהם, היכן עובר הגבול בין התערבות למעורבות במריבות שבין הילדים, ועוד נושאים שונים בהם אתם מגלים התלבטויות, או חילוקי דיעות בינכם לבין בני זוגכם.
בכל אלו, אנסה לעזור. להבין מה חשוב לכל אחד מן הצדדים, ולמצא את הדרך המתאימה ביותר להתמודד עם כל האתגרים הללו.
תהליכי גמילה מעשיית צרכים בטיטולים, גמילה ממוצצים, חפצי מעבר אחרים.
תהליכי גמילה התפתחותיים שונים עוברים על ילדינו בשנות החיים הראשונות שלהם. תהליכים שבסיסם מתחיל הרבה לפני שהם מתרחשים בפועל. למידת השליטה העצמית של הילד, על סוגריו, מהווה את האחריות המוצהרת הראשונה שהוא לוקח על עצמו. מאידך, עד שהגיע לשם, כבר אמור לדעת לקחת אחריות על תחושת הרעב והשובע, על ההחלטה האם חם לו מספיק, או קר לו מדי (לפחות באופן חלקי) ועוד.
הדרך שאנחנו עושים, כדי להגיע לתהליך גמילה יעיל ומקדם, היא משמעותית. היא זו שתשפיע על יכולתו ועל המוטיבציה של הילד לקחת אחריות על עצמו ועל משימותיו גם בעתיד הרחוק יותר.
אם אתם נמצאים בשלב ההתפתחותי שנושא הגמילה מטיטולים מעניין או מעסיק אתכם, אני מזמינה אתכם להתחיל ולקרוא מאמר שכתבתי בנושא.
אם אתם מעוניינים בהדרכה מותאמת, אישית, אם תרצו שנשב ביחד ונבחן את התהליך שעובר על ילדיכם. על קשיים ואתגרם שנתקלתם בהם במהלך הדרך, אתם מוזמנים כמובן לפנות טלפונית. שיחת טלפון ראשונית מכוונת, תבהיר לנו האם יש צורך להיפגש, או שתרצו להמשיך בתהליך באופן עצמאי.
אני כאן לכל שאלה והתייעצות.
בניית שגרה ביתית מתאימה עבור כל יושבי הבית.
השגרה היא חיינו, אבל לא בשבילינו…. מישהו אמר את זה פעם. היא נשמעת משעממת, צפויה, מורידה אנרגיות, אבל בעצם – בכל פעם שיוצאים לחופשה ארוכה, או בתקופות חגים מתמשכות, אנחנו כמהים לחזור אליה בכל נפשנו.
על השגרה, ועל חשיבותה, במיוחד עבור ילדים צעירים, תוכלו לקרא במאמר הנמצא כאן באתר. כרגע, רק אתייחס לעובדה שבניית שגרה, המותאמת עבור כל יושבי הבית וצורכיהם הייחודיים, יכולה לעיתים להיות אתגר מבלבל במיוחד. היא חופנת בתוכה צורך בשינוי של התנהגויות אוטומטיות של כל בני הבית. שינוי הרגלים שלא כל ה״שחקנים״ מעוניינים לשנות.
כאן נכנס תפקידינו כהורים, כמנהיגי המשפחה, לנווט את ההתנהגויות של יושבי הבית, לטובת כולם.
מה נכון עבור הקטנטנים? מה נכון עבור הבוגרים? כיצד מסנכרנים בין כולם, ובונים שגרה מיטבית מקסימאלית?
אשמח לשבת איתכם בתהליך שיאתר את הצרכים של כל בני הבית, לגבש שגרה שתאפשר לכולכם להפיק את המירב, וללוות אתכם בתהליך שינויי ההרגלים הנדרשים עבורכם ועבור הילדים.
נשארו שאלות? מוזמנים לפנות טלפונית, או להשאיר הודעה כאן באתר, ואחזור אליכם בהקדם.
הורות בעידן הנוכחי, התמודדות עם אתגרי היום-יום, וסוגיות העולות מן המפגש של ילדינו עם העולם שבחוץ.
להיות הורים זה תפקיד יומיומי. הוא מתחיל יום אחד, כשאנחנו מתבשרים על בואו של הילד הראשוןֿ ונגמר כש…… על מי אנחנו עובדים….? הוא לא נגמר.
להיות הורה – זה התפקיד החשוב, והארוך ביותר שאליו אנחנו מתחייבים. את ההכשרה – התחלנו לקבל, עוד לפני שידענו שיש סיכוי שגם אנחנו נכנס יום אחד לתפקיד הזה, במשפחות המקור שלנו.
ברוב המקרים – בהם יש שני הורים, בעצם יש שתי משפחות מקור שנתנו לנו את הכלים להיות הורים. שתי משפחות, שתי מערכות ערכים, נורמות, התנהגויות וסמלים שכל אחד מאתנו ההורים, גדל לתוכם.
ברוב המשפחות שיצא לי לפגוש, קיים פער בין אותם ערכים, נורמות, התנהגויות וסמלים, של הורה אחד לעומת ההורה השני. הגישור על הפערים האלה, לא תמיד כל כך פשוט. הוא מצריך פשרות וויתורים, וכשכל אחד מהצדדים רוצה את הטוב ביותר עבור היקר לו מכל, זה קשה.
בנוסף, לפערים אלה, ראוי להניח כאן פער נוסף המשפיע על תפקודינו כהורים. בחברה המתקדמת טכנולוגית, ובעקבות כך מתקדמת גם תפקודית, במהירות גדולה מאוד. אורח החיים בו גידלו אותנו הורינו (זוכרים, שם למדנו להיות הורים) שונה מאוד מאורח החיים של הילדים בעידן הנוכחי. הכלים שקיבלנו, כילדים, בהרבה מקרים, אינם רלוונטיים ליישום מול ילדינו בתקופה העכשווית.
ההתלבטויות, בהרבה מן המקרים הן יומיומיות, ומציבות אותנו, כהורים, עם הרבה סימני שאלה, המאתגרים ומקשים על המסוגלות ההורית שלנו.
משפחות אותן אני מלווה זוכות לאוזן קשבת, מקצועית להתלבטויות אלו. עם כלים מעולם החינוך, עם הבנה עמוקה יותר של הצרכים של הילדים עומדים לפנינו, ביחד, אנחנו נמצא את הדרך המתאימה ביותר להתמודד עם אתגרים יום יומיים אלו, באופן שיקדם את הפצפונים שלכם לגדול, לאנשים עצמאיים ובעלי שיקול דעת אחראי בעתיד.
נשארו שאלות? רוצים לבדוק ביחד איתי כיצד נכון להתנהל עם הילדים? מוזמנים להתקשר, או ליצור קשר דרך האתר, ואחזור אליכם.
שיעורים פרטיים בהורות / ליווי הורי, משמעותו – מפגש אישי בביתכם, או בחדר ההדרכה שלי.
התאמת תכנית עבודה לצרכים ולתא המשפחתי שלכם. התכנית יכולה לכלול, על פי הצורך, הגעה אליכם הביתה לתורך תצפית ולמידת חוזקות ואפיוני האינטראקציה המשפחתית, ואחריה שיחה שבה נחליט ביחד על הדרך המתאימה להמשיך.
כמו כן, ניתן להגיע אלי להתייעצות חד פעמית בנושאים שונים, על פי הצורך שעולה על ידכם.